Sistem invelitori

Acoperisul iesit de sub garantie?

Design fara titlu

Dupa mai multe incercari de instalare a primaverii, putem spune, in sfarsit ca incepem sa avem si zile comune cu acest anotimp. Este timpul sa inspectam acoperisul si sistemul pluvial al cladirii si sa observam eventualele modificari aparute pe timpul iernii.

    De retinut este faptul ca recomandam sa se efectueze doua inspectii pe an: inspectia de primavara si inspectia de toamna.

   Inspectia de primavara ne ajuta sa observam starea invelitorii de dupa anotimpul rece: infiltratii, coroziune, vopsea sarita, deformatii etc.

    Recomandarea este valabila deopotriva pentru invelitorile recent montate dar mai ales pentru cele care au iesit din garantie. Doar pentru ca un acoperis a iesit din garantie, nu inseamna neaparat ca trebuie schimbat, ci doar ca producatorul nu mai suporta cheltuielile de inlocuire a unor piese deteriorate. Acest lucru este si un bun indicator al gradului de calitate pentru produsul pe care l-ati achizitionat cu buna stiinta.  De obicei producatorii stabilesc termene de garantie (=interval de timp inauntrul caruia reconditionarea produsului sau lucrarii cu vicii de calitate se face pe seama si cheltuiala producatorului) in acord cu calitatile produsului fabricat. Desigur, cu cat termenul garantat este mai mare, cu atat si produsul respectiv se incadreaza intr-o clasa de calitate superioara. Atentie, a nu se confunda termenul de garantie cu durata de viata a unui produs (care de multe ori este dubla fara de termenul de garantie)!

    Asadar, un acoperis iesit de sub garantie n-ar trebui sa ne sperie, ci, doar sa ne faca putin mai responsabili.

   Desigur, este foarte adevarat ca majoritatea problemelor cu invelitoarea se datoreaza lipsei de pregatire si a neprofesionalismului echipelor de montatori si NU produsului in sine!!

    Iata care ar putea fi locurile predispuse la probleme:

–  Infiltratiile de apa pot aparea la imbinarea dintre foi adica nu s-a realizat o etanseizare perfecta; in vecinatatea cosului de fum daca elementele de tinichigerie n-au fost incheiate corespunzator;

– Scurgerile de apa le intalnim la elementele sistemului pluvial, acelea prevazute sa compacteze imbinarile sau terminatiile (cele care prezinta garnituri);

– Coroziunea ar putea sa “sape” in zonele unde materialul a fost zgariat pana in straturile adanci si nu s-a intervenit cu spray-vopsea pentru retus;

– Deformatiile  sunt valabile atat in cazul tiglei metalice (cauzate de greutatea zapezii sau grindina) cat si in cazul sistemului pluvial, datorate formarii ghetii pe zona de scurgere si lipsei unui sistem de degivrare.

    Si, cum nu s-a inventat “Garantie pe viata” in cazul otelului, va rugam sa fiti precauti si sa preintampinati inevitabilul!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.